Nic prostszego, czyli domowe naleśniki

Opublikowano 13.03.2015

Domowe naleśniki? Nic prostszego. Dowiedz się jak zrobić naleśniki i wybierz do nich ulubione nadzienie.

JAK ZROBIĆ DOMOWE NALEŚNIKI?

Naleśniki, cienkie, elastyczne krążki ciasta, to wymarzone opakowanie do rozmaitych niespodzianek. Lubimy naleśniki na słodko i na słono. Jak zrobić naleśniki? Gdy skorzystacie z naszego przepisu przekonacie się, że to całkiem łatwe. 

PRZEPIS NA CIASTO NALEŚNIKOWE

Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni. Nabieraj porcję łyżką wazową a następnie nalewaj cienką warstwą na gorącą patelnię. Gdy naleśnik zetnie się odwróć go na drugą stronę.

Teraz już wiecie, jak zrobić naleśniki. Przed nami zgrabny stosik złocistych naleśników. Wypełnimy je wybornym farszem i składamy w klasyczny trójkąt lub zwijamy jak krokiety. Elastyczne ciasto naleśnikowe można także przygotować w postaci małych sakiewek.

CZYM WYPEŁNIĆ NALEŚNIKI?

Jak zrobić naleśniki i zaskoczyć najbliższych smakowitym nadzieniem? Oto kilka propozycji.

Na słono

  • Szpinak i ser, wybór sera należy do ciebie
  • Pieczarki, grzyby duszone lub smażone
  • Wędzony łosoś i serek kremowy
  • Kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Na słodko

  • Z twarożkiem utartym z żółtkiem, wanilią i skórką cytrynową
  • Ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
  • Z czekoladową nugatem i bananami
  • Z jabłkami i cynamonem

A teraz do dzieła. :)

Tematy powiązane z tym artykułem: przepisy przepisy z owocami ciasto placki i wafle kuchnia
Komentarzy: 2. Dodaj również swoją opinię na ten temat.
Dodaj komentarz

Komentarze