Łatwy i pyszny tort urodzinowy

Opublikowano 01.04.2015

Domowy tort urodzinowy. Przygotuj własnoręcznie pyszny tort urodzinowy. Jak zrobić tort urodzinowy? To proste. Sprawdź przepis i zabieraj się do pieczenia.

JAK ZROBIĆ TORT URODZINOWY?

Własnoręcznie przygotowany tort urodzinowy ma wyjątkową wartość. To prezent prosto z serca, który wyraża miłość i przyjaźń. Zastanawiacie się jak zrobić tort urodzinowy? Odpowiedź znajdziecie właśnie tu. Nasz przepis wyjaśni krok po kroku jak zrobić tort urodzinowy. Taki, który pozostanie na zawsze we wspomnieniach – piękny i wyjątkowo smaczny. Oto przepis na prawdziwie dekadencki, rozpływający się w ustach, tort czekoladowy.

JAK ZROBIĆ TORT URODZINOWY DLA WIELBICIELI CZEKOLADY (I NIE TYLKO)

Składniki

 

 

Sposób przygotowania

Nagrzej piekarnik do 170°C. Natłuść okrągłą formę do ciasta a następnie wyłóż ją papierem do pieczenia. Włóż do garnka masło, czekoladę, cukier i mleko. Podgrzewaj wolno aż połączą się w jedną całość. Odstaw na bok do ochłodzenia na kilka minut. Jajka wymieszaj dobrze ze śmietaną. Dodaj do czekolady. Połącz z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj szybko aż będzie gładki. Dodaj, startą na drobnej tarce, skórkę pomarańczy. Przelej ciasto do formy i piecz przez 1 godzinę i 45 minut.

Sprawdź wykałaczką czy ciasto jest upieczone (wyjęta z ciasta powinna być czysta).

Teraz czas na krem. Podgrzej razem czekoladę, miód i śmietankę. Mieszaj aż połączą się w jedną całość. Pozostaw do ochłodzenia. Ubij masło z cukrem pudrem. Użyj miksera. Dodaj do masła masę czekoladową na połową. I ubijaj razem przez kilka minut. Przetnij ciasto na pół i połącz następnie przy pomocy kremu. Ciasto dokładnie pokryj równą warstwą kremu. Udekoruj truflami czekoladowymi.

Tematy powiązane z tym artykułem: przepisy tort przepisy z czekoladą dekoracje ciasto kremy i syropy
Brak komentarzy. Bądź pierwszym, który skomentuje.
Dodaj komentarz

Komentarze