Jak zrobić domowe bezy?

Opublikowano 02.04.2015

Prosty przepis na domowe bezy. Lekkie jak chmurka bezy do kawy. Dowiedz się jak zrobić domowe bezy.

DOMOWE BEZY, CZYLI DLA CHCĄCEGO NIC TRUDNEGO

Nie ma co się bać, domowe bezy to nic trudnego. Te gotowe, z cukierni, odejdą w przeszłość gdy upieczecie je według naszego przepisu, w którym pokazujemy, krok po kroku, jak zrobić bezy.

PRZEPIS NA DOMOWE BEZY

Składniki

  • 4 białka jajek
  • 115 g drobnego cukru
  • 115 g cukru pudru

JAK ZROBIĆ BEZY?

Teraz już wiecie, jak zrobić bezy. To naprawdę nic skomplikowanego, a składniki mamy zazwyczaj w domu, pod ręką.

Podczas pieczenia nie otwierajcie piekarnika. Bardzo ważna jest stała temperatura podczas pieczenia.

Z malutkich bez przygotujcie ciastka z kremem lub deser z owocami i bitą śmietaną. Do piany dodać można odrobinę barwnika spożywczego aby nadać bezom kolor. Delicje!

Tematy powiązane z tym artykułem: przepisy ciasteczka i babeczki kuchnia
Brak komentarzy. Bądź pierwszym, który skomentuje.
Dodaj komentarz

Komentarze