Deser z klasą, czyli jak przygotować puszysty biszkopt z kremem

Opublikowano 10.03.2015

Przepis na biszkopt z kremem. Wypieki z gwarancją sukcesu czyli pyszny biszkopt z kremem pomarańczowym.

DZIŚ NA DESER BISZKOPT Z KREMEM

 

​Dobra rada: Łyżka octu (a także cytryny) ułatwia ubijanie piany.

Gdy zabieramy się za pieczenie ciast warto zwrócić uwagę na kilka rzeczy tak aby nasze wypieki zawsze kończyły się sukcesem. 

ŁATWE CIASTO BISZKOPTOWE

Składniki

  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 5 jaj
  • 1 płaska łyżeczka proszku

Jak zrobić placki biszkoptowe do biszkopta z kremem?

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Rozdziel żółtka od białek. Przesiej mąkę przez sito. Utrzyj żółtka z cukrem na pulchną, jasnożółtą masę. Ubij białka na sztywno. Wymieszaj delikatnie żółtka z mąką i pianą z białek. Wysmarowuj formę do pieczenia masłem. Osyp delikatnie tartą bułeczką. Wylej ciasto do formy. Piecz przez 25-30 minut.  Ostudź i przekrój ostrym nożem na 2 placki.

KREM POMARAŃCZOWY DO BISZKOPTA Z KREMEM

Tematy powiązane z tym artykułem: przepisy biszkopt przepisy z owocami kremy i syropy ciasto
Brak komentarzy. Bądź pierwszym, który skomentuje.
Dodaj komentarz

Komentarze